Мениджърът на Челси Томас Тухел иска да запази и четиримата си основни защитници в клуба, които имат договори само до края на сезона. „Goal“ твърди, че германецът е обявил, че Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен, Тиаго Силва и Сесар Аспиликуета ще бъдат в плановете му за следващата кампания и иска да подпишат нови контракти.

Квартетът е в топ форма, откакто германецът пое отбора в началото на годината, помагайки им да спечелят Шампионската лига миналия сезон. Въпреки това и четиримата играчи могат да напуснат като свободни агенти през лятото на 2022 година.

Сега Челси работи усилено, за да осигури нови договори на своите защитници, като се очаква дуото ветерани Аспиликуета и Силва съвсем скоро да сложат подписите под нови споразумения.

Ситуацията с Кристенсен и Рюдигер обаче е по-сложна. И двамата не са съгласни с предложените им нови условия. Смята се обаче, че преговорите с Кристенсен отново ще стартират скоро.

Междувременно Рюдигер е готов да изслуша и други оферти от чуждестранни клубове преди да вземе окончателно решение за бъдещето си. Байерн Мюнхен и Реал Мадрид следят изкъсо ситуацията му.

Тухел обаче продължава да се надява, че и четиримата защитници ще останат в клуба и след края на сезона.