Мениджърът на Челси - Томас Тухел, коментира горещата тема за Ромелу Лукаку. Белгиецът се представя изключително невзрачно от началото на втория си престой на "Стамфорд Бридж", като в двубоя срещу Кристъл Палас докосна топката едва седем пъти и не намери място в стартовия състав за мача с Лил от Шампионска лига. 

"Не сме били фокусирани върху това колко пъти е докоснал топката, че да разпалим огъня отново", призна Тухел. 

"Трябваше да си отпочинем от ситуацията. Решението е такова, каквото е. Ясно се вижда, че постигнахме добра победа, а почти всеки въпрос е за Ромелу. Фокусът върху него е наистина голям. Има още деветима играчи, които не играха, нека не забравяме, че това е отборен спорт." 

"Мисля, че той е уморен, леко изнервен от пътуванията, както някои други играчи. Целта ни беше да сме бързи, да играем на високи обороти и да работим непрестанно, със и без топка. Ромелу имаше проблеми с интензивната екипна работа. Това имам предвид като казвам, че е уморен. Не само физически, но и психически." 

В допълнение, Лукаку не се появи и на загрявката след мача, което допълнително засили слуховете за разнобой в тима. 

"Не знам за това. Кондиционният екип отговаря за тези неща и щом не е бил отвън, значи има причина за това. Има си индивидуални програми за всеки един", допълни Тухел.