Мениджърът на Челси Томас Тухел утре ще се изправи срещу сънародника си Юрген Клоп, когато “сините” гостуват на “Анфийлд”. Двамата често са сравнявани, тъй като Тухел мина по пътя на колегата си и работи в Майнц и Борусия (Дортмунд). Те често са говори с комплименти за другия и това се случи и преди този двубой.

“Уважавам го страшно много. Той е един от най-добрите мениджъри в света и го е доказал във всеки клуб, в който е работил. Оставил е голяма следа навсякъде, където е бил - Майнц, Дортмунд и сега в Ливърпул. Невероятно постижение. Но трябва да си внимателен, когато говори хубави неща за теб. Това означава, че е подготвил нещо”, сподели на шега Тухел.

Той разкри, че очаква още нови попълнение преди затварянето на трансферния прозорец. “Все още имаме някои идеи и се опитваме. Не всичко е решено по отношение на състава. Водят се преговори, но аз съм доволен от състава, който имам”, каза Тухел, който призна, че се водят разговори с Уест Хам за трансфера на Курт Зума.

Челси спечели през март на “Анфийлд”, но мениджърът на “сините” знае, че сега го очаква различно предизвикателство: “Да, разбира се. Това не е извинение, а реалността. Това е различен Ливърпул от този без Ван Дайк. Не става дума само за неговите възможности, а това, че прави всички около него да се чувстват по-комфортно. Завръщането на феновете на “Анфийлд” също ще бъде сериозен фактор. От друга страна ние се чувстваме уверени и се познаваме по-добре.”

Разбира се, Тухел бе попитан и за евентуаленото завръщане на Кристиано Роналдо в Англия: “Не знам дали е добре, ако играе за някой от съперниците ни. Приемах го много добре, когато играеше в Италия. Ако се озове във Висшата лига, това е добре за първенството и показва колко труден шампионат е. В същото време ще направи нашия живот по-труден.”