Новият мениджър на Челси - Томас Тухел, призна, че е бил леко изненадан от срока на договора си. Специалистът подписа със "сините" за 18 месеца - точно толкова издържа и легендата на Челси - Франк Лампард, начело на отбора. 

"Честно казано, първоначално се стъписах. Запитах се защо 18 месеца. След една минута обаче осъзнах, че няма никакво значение. Дори да ми дадат 4 години и половина, те ще ме уволнят така или иначе, ако не са доволни от резултатите. Ако подпишем за такъв срок, ще трябва да вмъкнат клауза за обезщетение", заяви Тухел. 

"Така че мога ли въобще да съм сигурен, че ще остана 4 години и половина? Не мога. Това е истината. Каква според Вас е ролята на треньорите в днешно време? Свободни ли сме да управляваме отбора и трансферите самостоятелно? Само ние ли сме отговорни за лошите и добрите резултати? И каква въобще е тази роля и къде сме самите ние в нея? Реших да не се тревожа прекалено и да поема смело по пътя на приключението. Не исках да изпускам шанса си. В природата ми е да вярвам повече във възможностите, отколкото в рисковете. Няма от какво да се страхувам, благодарен съм за тази работа", допълни специалистът.