Отборът на Брентфорд започна по чудесен начин новия сезон във Висшата лига. „Пчеличките“ се наложиха у дома, макар и трудно, на старта на кампанията с 2:1 срещу Кристъл Палас, с което трите точки остават в Западен Лондон.

Още в 27-ата минута съдията отмени попадение за Кристъл Палас на Еберечи Езе, което доведе до бърза променя на ситуацията на терена.

Само 120 секунди по-късно Брайън Мбеумо откри резултата за 1:0 за Брентфорд. От началото на сезон 2021-22 само Букайо Сака (12 гола, 14 асистенции) е участвал в повече голове в дербитата на Лондон във Висшата лига. С попадението  Мбеумо вече има 11 попадения и 6 асистенции в тези битки.

Гостите бяха много по-активният тим след почивката в опит да обърнат резултата, но прецизността на съперника беше ключова за крайния изход.

Итън Пинок си отбеляза автогол в 57-ата минута след опит да изчисти, но засече топката отблизо. Трите точки донесе Йоан Уиса, който беше на точното място в точния момент, за да стигне до отскочилата топка след първоначално спасяване на стража. Уиса обаче засече от непосредствена близост за 2:1.

Преди началото на двубоя най-голямата въпросителна бе дали спряганият за изходящ траснфер голмайстор на Брентфорд Айвън Тоуни ще играе. В крайна сметка, английският национал не се появи в срещата от първия кръг.