Труден, но сладък бе дебютът на Антонио Конте като мениджър в Премиършип. В лондонското дерби от първия кръг на първенството воденият от италианеца Челси победи на своя "Стамфордж Бридж" Уест Хем с 2:1 като победното попадение бе дело на Диего Коста в самия край на двубоя.

Като цяло "сините" бяха по-активни през по-голямата част от мача и заслужиха успеха си, но той бе на път да им се изплъзне заради Джеймс Колинс, който възстанови равенството, след като преди това Еден Азар бе открил от дузпа.

Двубоят започна по-добре за домакините, които можеха да вкарат още в 12-ата минута чрез опасен изстрел на Бранислав Иванович, който обаче бе отразен блестящо от Адриан.

Малко по-късно Челси имаше претенции за дузпа, след като Оскар падна в наказателното поле. Повторенията обаче показаха, че бразилецът е симулирал.

До края на полувремето Еден Азар и Диего Коста също отправиха изстрели, но без да уцелят рамките на вратата. Изстрел от фал на Уилиан пък бе избит със сетни сили от испанския вратар на Уест Хем.

Почивката дойде при нулево равенство, но само 2 минути след подновяването на играта Азар реализира след дузпа, отсъдена за нарушение на Микаел Антонио в наказателното поле.

Уилиан бе близо до втори гол, но отново Адриан се намеси отлично при изстрела му.

Диего Коста се прояви в негативна светлина в 67-ата минута, когато извърши грубо влизане в краката на Адриан, но за негово щастие не получи втори жълт картон.

Изненадващо, Уест Хем стигна до изравняване в 77-ата минута. След центриране от корнер, Джеймс Колинс отклони с глава, а след като бранителите в синьо не успяха да изчистят, топката отново попадна в Колинс, който с отличен изстрел реализира за 1:1.

Челси се втурна в търсене на ново повеждане в резултата, а Педро Родригес можеше да направи това в 86-ата минута, когато стреля с воле в наказателното поле, но покрай вратата.

В герой за "сините" в крайна сметка се превърна Диего Коста, донесъл трите точки в 89-ата минута. Бразилецът реализира с отличен изстрел по земя от дъгата на наказателното поле.

В добавеното време на двубоя гостите на два пъти създадоха ситуации, при които голът не бе далеч. Такъв обаче не падна и щастливият Антонио Конте започна приключението си на "Стамфордж Бридж" с победа.