Уест Хям победи с 2:0 като гост Джилингам и се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. Резултатът бе открит от аржентинския ветеран Пабло Сабалета в 74-ата минута. Дълбоко в добавеното време Пабло Форналс реализира отблизо оформяйки крайният резултатПреди това третодивизионният тим има с какво да се гордее след като през първата част бе по-силният тим.

Джилингам бе тимът, който се чувстваше по-комфортно на терена през първите 45 минути. Домакините притискаха съперника си и само намесите на Лукаш Фабиански помогнаха на "чуковете" да не се отеглят на почивката с гол пасив.

 

Уест Хям бе преобразен в началото на втората част и показа кой е елитния тим. "Чуковете" спечелиха контрола на топката и постоянно притесняваха домакините. Деклан Рай имаше добра възможност, но не успя да преодолее страна на Джилингам. В 58-ата минута Фелипе Андерсон бе близо до попадението, но пропусна от изгодна ситуация.

В 74-ата минута Уест Хям откри резултата. Масуако бе изведен в наказателното поле. Крилото веднага даде остър успореден пас, но топката бе изчистена от защитата на Джилингам. Кълбото попадна в Пабло Сабалета, който отблизо с мощен удар реализира. Това бе и първи гол с фланелката на "чуковете" за аржентинеца. Веднага след това Джилингам опита да изравни, но удар на О'Кийф бе спасен от Фабиански.

До края на двубоя лондончани можеха и да увеличат преднината си,което стана дълбоко в добавеното време. Фелипе Андерсон намери в наказателното поле, където нахлуващиоят на скорост Пабло Форналс реализира в левия ъгъл.. По този начин Уест Хям се класира за четвъртия кръг за ФА Къп.

 

СЪСТАВИТЕ:

ДЖИЛИНГАМ: Бонам, Фулър (86 - Нджоли), Емер, Тъкар, Огилви, О'Кийф, Джоунс, О'Конър (79 - Маршал), Лий, Якубиак (79 - Чарлс-Кук), Ханлан

УЕСТ ХЯМ: Фабиански, Диоп, Балбуена, Огбона, Райс, Фредерикс (43 - Сабалета), Снодграс (70 - Форналс), Лансини, Масуаку, Андерсон (90 - Санчес), Алер