Леандро Тросар беше в страхотна форма за Арсенал по време на победата с 3:0 срещу Фулъм в неделя, като направи три асистенции, докато отборът на Микел Артета възстанови преднината си от пет точки на върха във Висшата лига.

В този мач също Габриел Жезус се завърна дългоочаквано след контузия, като подсили значително атакуващите възможности на Артета преди финалния етап от първенството. Без Жезус Еди Нкетиа, които бяха контузени, Тросар понякога действаше като фалшива деветка и сега може да види мястото си в отбора под заплаха поради завръщането на бразилеца.

Но когато го попитаха дали се наслаждава на добавената конкуренция, бившият играч на Брайтън каза: "Много. Вече я имах, когато пристигнах тук. Не че влязох в стартовите 11 от първата седмица. Трябваше и аз да се боря за това. Мисля, че имаме толкова добра група и конкуренцията е толкова висока, че, както видяхте през последните няколко седмици, имаме нужда всеки да печели мачове. Ето за какво става дума. Ето как можете да печелите точки"

"Жезус е топ играч и вече е допринесъл много за Арсенал. Можете да видите присъствието му. Той прави и други играчи по-добри. Имаме нужда от всички и е страхотно да го имаме обратно", добави Тросар.

Тросар направи незабавно впечатление в Арсенал след преместването си през януари и вече има пет асистенции и един гол на сметката си в първите си девет изяви в лигата за "топчиите". И той вярва, че голяма причина за ранния му успех е отношението към него от новите му съотборници в Северен Лондон.