Манчестър Юнайтед записа важна победа в борбата си за място в Топ 4 в Англия. „Червените дяволи” регистрираха 13-ия си успех в лигата, след като сразиха с 3:0 като домакин Шефийлд Юнайтед, който се справя безобразно след рестарта на футбола в Англия. Шоуто на „Олд Трафорд” изцяло открадна Антони Марсиал, който вкара хеттрик в срещата – (7, 44, 74). С две асистенции пък се отчете Маркъс Рашфорд.

Победата остави Юнайтед на петото място във временното класиране на Англия, но отборът вече е с 49 точки. Така тимът е на две зад четвъртия Челси, който обаче е с мач-пасив.

30 снимки

Шефийлд Юнайтед, от своя страна, е осми с 44 точки, като вече не може да се счита за претендент за място сред първите четири в Англия.

Рано в срещата Манчестър Юнайтед отрки резултата. Това се случи в седмата минута, след като Маркъс Рашфорд остави страхотен пас за Марсиал, който откри резултата. Шест по-късно домакините направиха ново силно нападение, но Джак Робинсън попречи на Рашфорд да нанесе точен удар в опразнената врата пред него и той сбърка.

След 18 пък Бруно Фернандеш стреля от фаул, но Мур изчисти в корнер, а Рашфорд и Хари Магуайър също направиха пропуски, като дори защитникът реализира, но имаше фаул в атака.

Миг преди края на първата част домакините реализираха втория си гол чрез Марсиал, който засече пас на Уан Бисака.

Със старта на втората част гостите можеха да намалят чрез Оли МакБърни, но Уан Бисака изби удара му с глава. Домакините натиснаха сериозно, а Мейсън Грийнууд можеше да вкара третият гол, но ударът му в 57-ата бе неточен.

Защитата на „остриетата” се провали тотално в 74-ата минута, след като Рашфорд с елементарен пас разсече всички бранители и изведе Марсиал, който с копване преодоля Мур – 3:0.