Арсенал си върна на Саутхемптън за това, че го отстрани от турнира за Купата на Лигата и го наказа с 5:0 в мач от 4-ия кръг на този за ФА Къп.

Завърналите се от контузии Дани Уелбек и Тио Уолкът изнесоха голово шоу на "Сейнт Мерис", а Алексис Санчес помогна на Уолкът да оформи своя хеттрик. Така "артилеристите" се класираха за 5-ия кръг на надпреварата.

Още в 3-ата минута Аделайд отправи удар, който обаче рикошира в играч на "светците" и не достигна до вратата. Минута по-късно Лукас Перес центрира към свой съотборник, който обаче не успя да стигне до топката и да се разпише.

В 14-ата минута атаките на Арсенал продължиха. Ектор Бейерин стреля вместо да центрира и топката попадна в ръцете на вратаря.

Веднага след това обаче "топчиите" поведоха в резултата. Лукас Перес подаде към Дани Уелбек, който прехвърли Хари Люис и се разписа за 1:0.

Грешка в защитата на Саутхемптън позволи на завърналия се от дълго отсъствие Дани Улебек да удвои преднината на отбора си седем минути по-късно.

В 22-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн отправи страхотен дълъг пас към Уелбек, който подпомогнат от защитата на "светците" удвои преднината на Арсенал.

Малко след това дойдоха и първите по-добри положения за Саутхемптън. Давид Оспина бе излязъл извън вратарското поле, което можеше да му изиграе лоша шега, но играчите на съперниковия тим бяха неточни.

В 26-ата минута Шейн Лонг стреля, но колумбиецът блесна със страхотна намеса. След това Арсенал пое инициативата. Чембърлейн центрира в рамките на наказателното поле, топката попадна на главата на Шкодарн Мустафи, но той не бе достатъчно точен.

В 33-ата минута Пиер-Емил Хойберг имаше шанс да намали пасива на отбора си, но не успя да уцели вратата.

"Артилеристите" поведоха с 3:0 още преди почивката. Лукас Перес подаде към Дани Уелбек, който обаче реши да не стреля, подавайки към Тио Уоклът, който бе безгрешен и направи резултата класически.

След почивката Ектор Бейерин имаше възможност да се разпише, но отново прати топката в ръцете на вратаря.

В 69-ата минута влезлият като резерва Алексис Санчес се включи добре в игра и асистира на Тио Уолът за четвъртия гол в срещата. Алексис навлезе във вратарското поле и се възползва от разбъркване в защитата на Саутхемптън, за да подаде към англичанина за неговото втора попадение.

"Топчиите" поведоха с 5:0 на "Сейнт Мерис", а в 84-ата минута Уолкът записа своя хеттрик след втора асистенция от страна на Алексис Санчес. Чилиецът можеше да стреля, но изчака Уолкът да се появи отдясно, за да му подаде, а Тио стреля силно за да оформи крайния резултат.