Трима играчи на Арсенал ще изиграят последния си мач за клуба в неделя срещу Астън Вила. Очаква се Томаш Росицки, Матийо Фламини и Микел Артета да се появят за известно време в последния за сезона двубой и да се простят с феновете. 

И тримата са с изтичащи на 30 юни договори, а "артилеристите" не просто не са им предложили нови контракти, но и няма никакви индикации, че ще го сторят в следващите 45 дни. Така триото си тръгва като свободни агенти. 

Срещу Вила се очаква първия си мач за сезона като титуляр да изиграе Джак Уилшър, който 9 месеца се възстановяваше от тежка травма. Той се завърна на терена едва в края на април и вече е готов за пълни 90 минути на високи обороти. 

Аут от мача е контузеният нападател Дани Уелбек, който скъса връзки в коляното в миналия мач срещу Манчестър Сити и ще е аут в следващите 9 месеца. През февруари той се завърна на терена след 10-месечно отсъствие и това е поредния удар по него. 

"Няма медицинска причина след 9 месеца Дани да не е старият футболист отново. Но заради зачестилите тежки травми, при него може да има повече психологически поражения. Но аз вярвам в него и че ще бъде пак на линия", сподели мениджърът Арсен Венгер.