Отборите на Рочдейл и Нюкасъл не съумяха да излъчат победител и завършиха 1:1 в двубой от трети кръг на турнира за ФА Къп. "Свраките" откриха резултата в 17-ата минута чрез Мигел Алмирон, но в края на втората част Аарън Уилбрахам възстанови равенството в срещата, което до края остана непроменено. 

В 17-ата минута Мигел Алмирон изведе домакините напред, но главната роля бе на Кристиан Атсу, който свърши превъзходна работа в организацията на атаката. Именно той центрира към Алмирон, който с брилянтен удар преодоля Роберт Санчес. 

Следващата добра възможност за "свраките" дойде в 39-ата минута, когато Йошинори Муто получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля незабавно, но Санчес извърши страхотно спасяване и предотврати попадението.

В добавеното време на двубоя Жоелинтон достигна до страхотен пас и стреля по земя, но стражът отново се намеси решително и така на почивката Нюкасъл водеше с минималното 1:0. 

Второто полувреме бе изпълнено с пропуски за домакините. В 57-ата минута Оливър Ратбоун намери подаване на границата на наказателното поле и насочи топката към вратата на Мартин Дубравка, но вратарят успя да спаси. 

Малко по-късно последва нов опит за гол, но Калъм Кампс пропусна изключителна възможност да изравни резултата.

В 73-а отново Ратбоун отправи незабавен изстрел, но топката отново се оказа в ръцете на Дубравка. 

В 79-а минута обаче стражът вече бе безпомощен, след като Люк Матисън осигури добро подаване на Аарън Уилбрахам и му позволи да отправи прецизен удар, с който матира Дубравка.

До края на срещата липсваха по-опасни ситуации и равенството се запази, което ще доведе до преиграване.