Трент Александър-Арнолд е уверен, че Ливърпул ще изглежда по много по-добър начин през следващия сезон и отново ще може да се завърне в обичайната битка с Манчестър Сити за първото място в Премиър лийг. През миналата кампания мърсисайдци завършиха на 22 точки зад шампионите и за първи път при Юрген Клоп не успяха да се класират за участие в Шампионската лига.

„Знаем как да спечелим лигата, знаем как да предизвикаме Манчестър Сити и да се борим с тях. За да стане това, трябва да бъде почти перфектни през целия сезон. Мислите ни са насочени в тази посока. Всичко е въпрос на постоянство. През миналата кампания имахме добри резултати срещу големите отбори, но загубихме по небрежен начин много точки, особено в гостуванията. Това са нещата, за които мислим, които трябва да коригираме“.

Александър-Арнолд бе подложен на много критики през първата половина от миналия сезон, но след това Клоп промени позицията му и го изнесе доста по-напред, като десният бек започна да действа все по-често в халфовата линия. Там той се представи много добре, а впоследствие бе използван в същата роля и в националния отбор и остново остави отличния впечатления. Англичанинът призна, че се чувства много добре в тази зона, но решението къде ще играе ще бъде взето от Клоп.

„Решението за това не е мое. Играя само там, където ми е казано да играя. Всичко, което мога да кажа, е, че ми харесва да играя футбол, харесва ми да играя като десен бек и много обичам да играя в средата на терена. Ще ми е приятно да действам там през следващия сезон, но както казах, решението не е мое“.

Александър-Арнолд коментира и привличането на Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай, които до момента за новите попълнения в състава на Ливърпул.

„Топ играчи. Много вълнуващи попълнения за клуба и отбора. Технически отлични футболисти, които могат да получават топката и да играят добре с нея. За играчи като мен, които обичат да подават, това са играчи мечта“.