Крайният бранител на Ливърпул – Трент Александър-Арнолд, може без да иска да се постави в сложна ситуация след радостта си при отбелязания гол в дербито срещу Манчестър Сити изминалата събота (1:1). Вицекапитанът на „червените“ изравни резултата през второто полувреме, след като през първата част Ерлинг Халанд вкара 50-ия си гол във Висшата лига, давайки аванс на актуалния английски шампион.

След попадението си английският футболист се насочи към секция с фенове на домакините и сложи демонстративно пръста си пред устата, призовавайки феновете да запазят тишина.“Винаги е добре да празнуваш пред феновете на съперника, тъй като всички лица са наистина забавни“, каза Трент по темата.

Реферът Крис Кавана реши да не наказва играча за радостта му на „Етихад“, ала „Правило 12“ от международния правилник пише, че за такъв жест даден футболист може да бъде наказан заради провокативни действия.

Именно в резултат на това ФА може да приложи санкция спрямо лидера в отбраната на Ливърпул и той може да понесе наказание да не играе в определени мачове, както и финансова глоба.

Равенството в събота преустанови серията на Ман Сити от 23 поредни мача с победи във всички турнири, когато тимът домакинства.