Защитникът на Ливърпул – Трент Александър-Арнолд, е близо до завръщане в игра, след като английският национал се очаква да тренира на пълни обороти тази седмица, разкри помощник-треньорът на „червените“ – Пеп Линдерс.

Вторият капитан на „червените“ не игра в последните три мача на отбора заради проблем в сухожилието си, който получи при победата над Астън Вила преди международната пауза.

„Трент тренира вчера с нас и беше изключителен“, каза Линдерс пред официалния уебсайт на клуба преди мача за Купата на Лигата срещу Лестър.

„Ако говорим за Трент, трябва да отправим комплименти и за Джо Гомес, защото начинът, по който той го замести беше просто невероятен. Неговото ниво и отношение, просто голям комплимент за него, защото е трудно да замениш един от най-добрите крайни защитници в света. Той се справи наистина, наистина добре. Това е добре и показва много и за нашия отбор“.

Очакванията са Александър-Арнолд да се завърне за гостуването на Тотнъм този уикенд. Лидерс даде актуална информация и за състоянието на Тиаго Алкантара, който все още не е играл през този сезон.

„Той е в добро състояние, възстановителният процес върви добре, така че това е най-важното нещо в този момент“.