Футболистът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд заяви, че е готов да поеме повече отговорност и да води отбора към нова ера след като бе посочен за втори капитан на мърсисайдци след Върджил Ван Дайк, който получи лентата след напускането на Джордан Хендерсън.

"Първоначално помислих, че ще ми каже да спра да губя топката. Изненадата беше много приятна, ако трябва да съм честен. Въобще не очаквах подобно нещо", заяви Александър-Арнолд за момента, в който мениджърът Юрген Клоп му съобщим новината.

"Помислих, че ще имаме разговор по темата в един момент, но не и точно тогава. Но определено беше специално. Ще помня този момент", добави 24-годишният футболист, признавайки, че очаквал да бъде смъмрен от Клоп.

"Чувствам се готов за повече отговорност. Мисля, че съм пример с нещата, които правя в ежедневието си. Момчетата също ме виждат в лидерска роля. Щастлив съм, че мениджърът и екипът също гледат на нещата по този начин", каза още английският национал, цитиран от вестник "Дейли Мейл".

"Влагаме много усилия и работа, за да стигнем до такива етапи и съм горд със себе си. Случилото се ме кара да се усмихвам и ме прави много щастлив. Не ми липсва амбиция и нямам търпение сезонът да започне", завърши Трент Александър-Арнолд.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова