Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел е на мнение, че е твърде рано да се говори, че предстоящият им опонент във Висшата лига на Англия – Арсенал -  може да бъде зачислен към претендентите за титлата.

„Лисиците” ще гостуват на „Емиратс” в понеделник, когато ще бъде затворен 9-ия кръг на Премиършип. „Топчиите” бъкат от самочувствие, след като спечелиха последните си 9 мача на всички фронтове под ръководството на Унай Емери.

Гледайте Арсенал – Лестър от 22 часа българско време в понеделник, 22 октомври, пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!

При победа Арсенал ще се върне в топ 4 на временното класиране, като би се приближил на 2 точки от върха. Пюел обаче остана резервиран по отношение на това дали тимът всъщност би могъл да преследва първа титла на Англия от легендарната през 2004-а насам.

„Ще видим. Унай Емери стартира с някои трудности и загуби първите си два мача. След това обаче отборът работи много и игра добре, за да спечели мачовете си за Купата (на Лигата – б.р.), Лига Европа и Висшата лига. Имат 9 поредни победи към момента, а това е невероятно. Те са уверени в своята игра. Сега играят по-директно и са по-клинични, разполагат с хладнокръвен голмайстор като Александър Лаказет”, анализира Пюел.

„Сега разполагат с добра увереност за бъдещето, но колкото до титлата – не бих се наел да кажа. Сега сме едва в началото на сезона. Във Висшата лига има много вероятности.”

„Може би по времето на Арсен Венгер, той настояваше за малко повече контрол над топката, а сега тимът играе по-директно при Емери. Това са две различни, но добри игрови философии”, заяви Пюел.

Лестър заема 11-ото място във Висшата лига с 12 точки – 4 победи и 4 загуби дотук в 8-те шампионатни мача.