По всичко личи, че Евертън ще води люта битка за оцеляване до самия край на сезона. „Карамелите“ към момента са 18-и в класирането, на една точка от спасението. За футболистите на Шон Дайш обаче няма да става никак по-лесно, като утре вечер съставът от Мърсисайд гостува на лидера Арсенал. Най-големият проблем на Евертън изглежда отбелязването на голове, защото тимът е вкарал едва 17 гола от началото на кампанията в 24 срещи.  Мениджърът Шон Дайш се надява, че скоро този проблем ще бъде решен и призова своите футболисти да продължат да работят упорито. 
 
„Знаете ли, когато погледнеш статистиката, не е никак приятно да видиш, че  точно твоят отбор е отбелязал най-малко попадения от 20-те отбора в английския елит. Едва 17 гола е толкова малко, че ние наистина трябва да се замислим. Смятам, че най-големият проблем пред нас е вкарването на голове, и докато не го решим, ще продължим да страдаме. Опитвам се да обясня на момчетата, че дори и да правим правилните неща на терена, ако не бележим попадения, нещата просто няма как да се получат. 
 
Всички сме отговорни за позицията, в която се намираме и е важно да намерим решение на проблемите колкото се може по-скоро. Мисля, че феновете виждат подобрението в играта в последно време и ще продължим да се борим с всички сили да оцелеем във висшата лига“, каза бившият наставник на Бърнли.