Мениджърът на Брентфорд Томас Франк засипа с похвали голмайстора на тима Айвън Тони и изрази мнение, че английският национал струва 100 млн. паунда на фона на настоящите цени на трансферния пазар. През този сезон 27-годишният нападател е отбелязал 20 попадения в 33 мача в Премиър лийг.

“Обичам Айвън и мисля, че е фантастично това, което е постигнал тук. Има още какво да постигне, няма съмнение в това. Наистина съм щастлив, че той е играч на Брентфорд, той е много добър футболист и го е доказал. Има играчи, които, като достигнат определено ниво, избухват и продължават така. Айвън се справи добре в Лига Едно, а след това в Чемпиъншип беше повече от добър. В първия си сезон в Премиър лийг вкара 12 гола, а сега има 20 и дано да станат още повече.

Какъв ли му е лимитът? Мисля, че потенциалът му е доста добър. Знам, че не е на 22 години, но вижте някои от най-добрите нападатели в света като Роберт Левандовски и Карим Бензема. Те са като хубавото вино - стават по-добри с годините. Разбира се, това може да спре, когато станат на 40 години.

Смятам, че Айвън може само да става все по-добър. Дали струва 100 милиона? По принцип мисля, че има твърде много пари във футболния свят. И все пак колко бихте платили за нападател, който ви гарантира над 20 гола? А това е средняшки отбор, така че какво би направил в по-голям клуб? Разбирам защо например Деклан Райс е оценен на 100 милиона. Той е фантастичен играч, но цената му е прекалено голяма. Обикновено голмайсторите са тези, които са по-скъпи”, коментира Франк на пресконференцията си преди двубоя срещу Уест Хем.