Мениджърската кариера на Мануел Пелегрини започна в Аржентина, той разви своята класа в Испания. Накара Виляреал да играе специален футбол.

"Първия път, когато видях Мануел Пелегрини, той създаде впечатление у мен на човек, който пази личния си живот." Това споделя коментаторът Мартин Тайлър за чилийския специалист.

"Пелегрини разви своята треньорска кариера в Испания. Накара Виляреал да играе футбол. Никой не знаеше много преди това за него, но когато се видя как играе Виляреал, специален футбол. За него най-важното бяха тренировките и той успя да накара тима да играе вълнуващ футбол. В крайна сметка той постигна своето - отборът да играе по неговия начин", казва от своя страна испанският журналист Гийем Балаге.

"Той надмина очакванията с Виляреал. Два пъти игра срещу Арсенал в Шампионската лига, но загуби и това го отведе в Реал Мадрид. В гранда остана една година, където обаче не успя да спечели трофей. В Малага той се прероди. това беше чудесна възможност за него отново да развие качествата си", добавя Балаге.

След първата си титла Манчестър сити се обърна точно към Мануел Пелегрини, за да развие отбора.

"Той пристигна с това спокойствие и увереност в работата си. Мисля, че точно от това се нуждаеха играчите и той им помогна страшно много", казва Мартин Тайлър.

Още през първия си сезон той спечели титлата и Купата на Лигата в Англия, вкарвайки безпрецедентните 156 гола.

"Според мен Мануел Пелегрини ще бъде запомнен като човекът, накарал Манчестър сити да играе атакуващ футбол. Той даде страшно много свобода на играчите да се изявяват на игрището. Да правят какво могат и да покажат на всички какво представлява този отбор", описва го журналистът Джейсън Бърт.

"Той изведе отбора до определено равнище. Трябваше да ги заведе на още по-високо място. Самият факт, че бе сменен от Гуардиола показва какви качества притежава той", намесва се в описанието му отново Мартин Тайлър.

Уест Хем се обърна към Пелегрини, за да реши проблемите в клуба.

"Той е работил с някои от най-добрите играчи в света и те имат респект към него. За нас е удоволствие да работим за енго", разкрива играчът на Уест Хем Райън Фредерикс.

"Имал е някои лесни и някои трудни периоди в неговата кариера, но той се е поучил от всеки един от тях. добавя вратарят на "чуковете" Лукаш Фабиански.

"Когато бе назначен в Уест Хем, бе ясно, че той идва за дългосрочна работа и ще бъде подкрепян. Той бе първият мениджър при "чуковете", който идва, след като вече е спечелил титлата в Премиършип", завършва картината Джейсън Бърт.