Треньорът в школата на Ливърпул – Джей Спиъринг, постъпи по спешност в болница. Това се случи навръх Бъдни вечер, а за неприятната новина разкри самият той. При рутинни кръвни изследвания с клуба, Спиъринг е бил диагностициран с т.нар. надбъбречна недостатъчност.

При хората с подобна диагноза се наблюдава хронична умора, мускулна слабост, промени в апетита, ниско кръвно налягане, промени в настроението, депресия и др.

Спиъринг се завърна в Ливърпул през лятото, като зае ролята на играещ-треньор в една от юношеските формации на „червените”. Още при първите медийни снимки направи впечатление тенът на футболиста, който бе коренно различен от останалите. Именно той е бил една от причините, заради която е бил посъветван да си направи изследвания.

„Първата ми свободна Коледа от 17 години насам бе малко по-различна, отколкото очаквах. След кръвни изследвания в клуба, в навечерието на Коледа ми казаха, че спешно трябва да постъпя в болница, преди тялото ми да започне да се изключва”, написа Спиъринг в социалните мрежи.

„Бях на часове/дни от това да изпадна в надбъбречна криза. След допълнителни наблюдения и тестове ми бе поставена диагноза болест на Адисон. Отне ми време да го разбера, но съм благодарен, че вече е поставена диагноза, която може да се контролира и управлява чрез хормонално лечение и това не е нещо, на което да позволя да повлияе или диктува живота ми. Като се замисля, мога да кажа, че пренебрегвах симптомите и промените в тялото си повече от година, без това да бъде проверено”, написа Спиъринг.