С фатален край завърши ужасяващия момент от мача от Чемпиъншип между Фулъм и Блекпул, завършил при резултат 1:1 на „Крейвън Котидж“.

В десетата минута двубоят от 29-ия кръг беше прекратен за 41 минути, след като фен на трибуните загуби съзнание. Медиците на двата отбора спешно се отправиха към него и оказаха първа помощ.

Впоследствие се оказа, че името на човека е Пол Периш. Той е получил сърдечен арест. След лекарската намеса фенът е откаран в болница, но там е починал.

„С неутешима тъга информираме нашите фенове, че Пол Периш е починал. Той получи сърдечен арест и му беше оказана медицинска помощ на трибуна „Хамърсмит“. След това беше откаран в болница. За съжаление, по-късно той е починал“, обявиха от Фулъм в официално съобщение в Туитър.

Случаят припомни на всички ситуацията с датския национал Кристиан Ериксен, който загуби съзнание по време на мач от Евро 2020 срещу Финландия през лятото. Тогава спешната лекарска намеса спаси живота на футболиста. Сред медиците с решителни действия беше и лекарят на Лудогорец Валентин Великов.