Още едно име, подвизавало се по терените на Висшата лига е пред подпис с Левски. Става въпрос за бившия играч на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Габриел Обертан, който е на крачка от "сините" в златната за футбола възраст от 28 години. 

Макар да не се запомни с изявите си в Премиършип, само до преди една година той беше част от велик отбор като "свраките". Затова ви представяме ретроспекция на лятото до момента за французина и оферти от кои отбори е отклонил до момента. 

Левски чака бившe крило на Юнайтед и защитник от Примера

И така. До 1 юли Обертан е играч на изпадналия в Лига 1 Уигън, за който е изиграл 12 мача и е отбелязал един гол през втората част на сезона, но решава да не продължи с тима, след като ще се подвизава в третия ешелон през новата кампания. 

Ваканцията на футболиста протича в САЩ, където поддържа форма в компанията на по-големите братя на Пол Погба - Матиа и Флорентен. През цялото време той е в акция и тренира, за да не му се налага тепърва да наваксва изоставането си във физически план, след като е свободен агент. 

Левски инсталира видео-стена за реванша с Хайдук

Според медиите в родината му, след като напуска "латикс", към него интерес заявяват пет отбора от четири различни страни - това са турските Бурсаспор и Малатияспор, гръцкият Паниониос, испанският Бетис и германският Фортуна Дюселдорф. 

Във Франция обаче твърдят, че той иска да се върне в родината си. Там контакт с мениджърите му осъществяват от Анже и Монпелие, но в крайна сметка и двата тима се подсилват с други играчи на неговия пост. 

Спас Русев, Боримиров и... Тони Калво навили Гомес за Левски

Така явно последната опция пред него се явява Левски. Трябва да се отбележи, че той има опит в Източна Европа, след като до края на 2016 г. носи екипа на руския Анжи Махачкала.