Тотнъм завоюва официално квота за групите в Шампионската лига, след като успя да надвие гостуващия Нюкасъл с 1:0, а Челси не съумя да победи Хъдърсфийлд /1:1/.

При това положение „шпорите“ събраха 74 точки в английската Висша лига и няма как да бъдат изместени от „сините“ от Лондон в последния кръг, тъй като разликата стана 4 точки. 

Първото положение в мача с Нюкасъл беше в полза на „свраките“, които чрез Джонджо Шелви уцелиха гредата от фаул в 17-ата минута.

В 26-ата вратарят на Тотнъм Уго Лорис спаси удар на Джамал Ласелес и запази вратата на домакините от попадение.

В 40-ата минута вратарят на Нюкасъл Мартин Дубравка спечели дуела с Хари Кейн, като успя да отнеме топката от краката му.

Но в 50-ата минута голаджията на Тотнъм бе точен. Той получи топката от корееца Хьон-Мин Сон, а след това с прецизен удар Кейн намери вратата на гостите от Североизтока.

Но Нюкасъл не се отказа да търси изравняване и Джейкъб Мърфи изпрати топката в близост до вратата на Тотнъм в 72-ата минута.

В добавеното време Дани Роуз имаше възможността да затвърди победата на Тотнъм с втори гол, но и това 1:0 бе достатъчно за целта на „шпорите“ да играе в Шампионската лига следващия сезон.

Нюкасъл пък е десети с 41 точки.