Тотнъм Хотспър записа първата си победа през новата декада в Премиър лийг, след като победи последния в класирането Норич Сити с 2:1 на своя „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. „Шпорите” бяха в серия от три мача поред без да вкарат гол преди Деле Али да открие резултата преди края на първото полувреме, оползотворявайки пас на Серж Орие.

Прекрасна новина за "шпорите" е, че вратарят и капитан - Юго Лорис, се завърна в игра, след като е излекувал травмата, която нарани много тежко лявата му ръка по време на мач с Брайтън по-рано през сезона.

Все пак Норич върна едно попадение, след като Райън Сесеньон фаулира Макс Аарънс в средата на втората част, за да може Теему Пуки да смълчи феновете в Северен Лондон. След гола „канарчетата” приеха играта в своята половина, което се оказа грешка.

30 снимки

Така се стигна до 79-ата минута, когато Джовани Ло Селсо пусна феноменален пас за Деле Али, който стреля, но ударът му бе блокиран. Топката обаче отиде към втората греда на Тим Крул, където беше Хюн-мин Сон, който отблизо на практика с глава донесе успеха за Тотнъм и Жозе Моуриньо.

Победата, която е първа за тима от Боксинг дей насам, прави така, че тимът на португалеца се изкачи до шестото място с 34-и точки. Норич, от своя страна, остава последен със 17 точки.