Тотнъм е започнал преговори с мениджъра си Антонио Конте за нов дългосрочен договор, въпреки че италианецът публично отказва да обвърже бъдещето си с клуба. Бившият наставник помогна на „шпорите“ да се върнат в топ 4 през миналия сезон, но контрактът му с клуба от северен Лондон изтича в края на сезона. В него обаче има възможност за удължаването с още една година.

Guilliver/GettyImages
52 снимки

Въпреки колебливата форма през последните седмици, Тотнъм е трети във Висшата лига след 13 изиграни мача. Те са на пет точки зад лидера и градски съперник Арсенал и според „The ​​Athletic“ ръководството на „шпорите“ биха искали да възнаградят Конте за цялостната му работа в отбора. Очаква се италианецът да получи и повишение на заплата, която в момента е 13 милиона паунда на година.

Конте беше свързван със завръщане и в бившия клуб Ювентус, където се радваше на голям успех, спечелвайки общо осем титли в Серия А като играч и старши треньор. 53-годишният специалист обаче нарече тези информации „неуважителни” към наставника на „биаконерите“ Масимилиано Алегри, за себе си и за Тотнъм.