Отборът на Тотнъм запази шансовете си за класиране в топ 4 живи, след като победи с 2:0 гостуващия Уулвърхемптън в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига. Попаденията за тима на Райън Мейсън реализираха Хари Кейн в 45-ата и Пиер-Емил Хойберг в 62-ата минута.

Gulliver/GettyImages
84 снимки

Първата ситуация дойде в шестата минута, когато Хари Кейн стреля от от границата на наказателното поле, но топката се отби от гредата.

В 38-ата минута капитанът на английския национален отбор изведе отлично Хюн-Мин Сон, но вратарят Руи Патрисио спаси удара на корееца.

Лондончани успяха да вземат аванс точно преди почивката. Кейн стреля, но топката бе изчистена от голлинията от Конър Коуди, а малко след това Пиер-Емил Хойберг изведе нападателя, който премина покрай Патрисио и прати топката във вратата му за 1:0. Попадението беше потвърдено и от системата ВАР.

В 54-тата минута „шпорите“ имаха малшанс, след като удариха гредите на два пъти в рамките на секунди. Деле Али изведе отлично Кейн в наказателното поле и стреля по диагонала, но Патрисио отклони топката, която след това срещна дясната му греда. След рикошета тя отново стигна до Али, който обаче уцели другия страничен стълб.

Тотнъм все пак вкара втори гол в 62-ата минута. Гарет Бейл шутира, а Патрисио изби, но Хойберг направи добавка за 2:0.

До края на срещата "вълците" опитаха да стигнат поне до едно паподение, но с пропуски се отчетоха Адама Траоре, Жоао Моутиньо и Фабио Силва.

С тази победа Тотнъм събра актив от 59 точки и измести Уест Хем от шестата позиция, като остава на пет от четвъртия Челси. До края на сезона „шпорите“ приемат Астън Вила и гостуват на Лестър Сити. Шестата позиция също е важна, защото дава право на участие в Лига Европа. „Вълците“ отдавна не се борят за нищо, като заемат 12-ото място с 45 точки.