Отборът на Тотнъм стартира с победа новия сезон във Висшата лига. Воденият от Маурисио Почетино  тим надви с 2:1 Нюкасъл като гост в среща от 1-ия на шампионата. Ян Вертонген и Деле Али се разписаха за Тотнъм, а за Нюкасъл точен бе Хоселу.

Първите минути на срещата бяха изключително динамичви, а след бързата серия от три гола до 20-ата минута, играта се успокои и първата полувреме приключи при този резултат – 1:2.

Иначе „шпорите” стартираха по-активно и в 8-ата минута успяха да открият резултата. Първо Кристиан Ериксен отправи опасен удар, а Мартин Дубравка реагира добре, а малко по-късно след центриране Давинсон Санчес опита да играе с топката, отклони я към Вертонген, който пък успя да я прати с глава към вратата. Топката се отби от гредата и видеотехнологията индикира, че тя е преминала голлинията, макар и само с 9 мм.

Така отборът на Тотнъм поведе с 1:0, а само три минути по-късно, в 11-ата минута Хоселу изравни. 28-годишният нападател засече отлично центриране към наказателното поле на Мат Ричи и направи резултата 1:1.

Серж Орие намери отлично Деле Али в наказателното поле и той не сгреши, за да направи резултата 2:1 за гостите в 18-ата минута на мача. Пак Орие застраши вратата на домакините в 29-ата минута, когато пробва удар.

В 38-ата Кристиан Ериксен центрира, а Давинсон Санчес зесече топката, но я прати всясно от вратата на Нюкасъл.

През второто полувреме Нюкасъл и Тотнъм продължиха да търсят още попадения, а домакините имаха няколко възможности да изравнят като и гредата спаси „шпорите”.

В 47-ата минута Мохамед Диаме отправи обещаващ удар, но нацели левия страничен стълб.

Тотнъм също имаше своите шансове за нов гол, като в 56-ата минута Бен Дейвис бе спрян от стража на Нюкасъл Мартин Дубравка.

Домакините на свой ред пропуснаха нова изгодна възможност в 61-ата минута, когато Айосе Перес не успя да преодолее Юго Лорис, а 6 минути по-късно Дубравка пък се намеси навреме на другата врата при удар на Кристиан Ериксен.

След влизането от резервната скамейка на Хосе Саломон Рондон, венецуелецът имаше шанс на два пъти да се разпише. В 78-ата при негов изстрел Лорис реагира отлично, а в 85-ата гредата помогна на стража на Тотнъм и резултатът остана 1:2.