Тотнъм постигна заслужена победа над Саутхемптън с 3:1 в двубой от 15-ия кръг на Висшата лига. Голове на Кейн, Лукас и Сон дадоха класически аванс на домакините, а в добавеното време Остин оформи крайния резултат.

В 9-ата минута на срещата Кристиан Ериксен пусна отличен пас отляво на Хари Кейн и той прониза вратата на "светците". Гостите отвърнаха с атака в 26-ата минута на срещата, но Хойберг и Армстронг не съумяха да се разпишат.

Сон създаде добра опасност пред вратата на гостите в 32-ата минута, но отново гол не падна. През втората част домакините упражниха натиск към вратата на Саутхемптън и в 51-ата минута Лукас прониза вратата на съперника.

В 55-ата минута Хари Кейн намери добре Сон и той направи резултата 3:0. Две минути по-късно Редмънд не съумя да намали резултата, но не сполучи.

Все пак в края на мача при добра атака на "светците" Остин се отскубна от бранителите на Тотнъм и фиксира крайния резултат.

След този успех Тотнъм зае 3-ото място с актив от 33 точки, а Саутхемптън е в зоната на изпадащите, заемайки 18-ото място с 9 точки.