Тотнъм постигна категорична победа с 4:0 при гостуването си на Стоук Сити в двубой от четвъртия кръг на Премиършип.

„Шпорите” надиграха съперника си и заслужиха успеха, но главната разлика бе великолепната им ефективност пред гола. В големия герой за успеха се превърна Хеунг-Мин Сон, който се отчете с два гола и асистенция за успеха на своя тим.

Стоук първи изпратиха топката в мрежата на съперника, но попадението на Марко Арнаутович в 4-ата минута не бе признато заради засада. Малко по-късно пък Шей Гивън спаси добър изстрел на Деле Али.

След равностойна игра изглеждаше, че почивката ще дойде при нулево реми, но в 41-ата минута гостите стигнаха до откриващ гол след чудесна комбинация между Кристиан Ериксен и Сон. Ериксен майсторски преодоля Джо Алън отдясно, след което центрира ниско за корееца, който засече от въздуха и с отличен изстрел вкара за 1:0.

Малко преди това пък Стоук бе останал и без мениджър на пейката, тъй като Марк Хюз бе изгонен за невъздържана реакция. През втората част камерите уловиха специалиста да разговаря със своя щаб, но това не помогна на неговия отбор.

Нова великолепна комбинация Ериксен-Сон доведе и до втория гол в мача. В 56-ата минута Ериксен проби добре към вратата на съперника и подаде към съотборника си, който с перфектен изстрел в горния далечен ъгъл реализира за 2:0.

Само 3 минути по-късно Деле Али сложи точка на спора с третия гол, станал след бърза контра атака, при която Кайл Уолкър подаде към английския национал, за когото не бе проблем да вкара с точен изстрел по земята.

В 70-ата минута Хари Кейн сложи точка на 110-дневната си голова суша във Висшата лига, реализирайки четвъртия гол в двубоя. По този начин Кейн се превърна и в едва четвъртия футболист на „шпорите”, реализирал 50 гола за тима в Премиършип.

След пас отдясно топката стигна до Хеунг-Мин Сон, който със силен пас по земя намери Кейн в наказателното поле. Оттам голмайсторът нямаше проблеми да изпрати топката във вратата за 4:0.

Със спечелените три точки Тотнъм се изкачи на четвърто място във временното класиране с 8 точки. Стоук пък остана без победа, на последно място с едва една точка.