Лондонският Тотнъм е започнал офанзива за привличането на халфа на португалския Спортинг Лисабон Бруно Фернандес. Националът на Португалия е трансферна цел и на Манчестър Юнайтед, които се смятаха за фаворити до момента.

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер вижда в лицето на Фернандес идеален заместник на Пол Погба.

Според португалският ежедневник „А Бола” Тотнъм са изпратили двама представителя в португалската столица вчера следобед, за да обсъдят възможността за трансфер. Спортинг желаят да получат поне 64 милиона паунда за своя играч, което за момента спира всички кандидати.

Португалецът наниза 31 гола в 50 мача през изминалия сезон и привлече вниманието на доста отбори, включително и на европейския първенец Ливърпул. Старши треньорът на Тотнъм заяви, че не той има думата при извършването на трансферите в клуба:

"Аз само тренирам играчите и се опитвам да извлека най-доброто от тях. Продаването, купуването на играчи, подписването на нови договори не е в моите ръце, а в ръцете на клуба и собственика Даниел Леви ”, заяви Почетино.

„Разбира се, аз съм шеф относно стратегията на игра, но в други сфери не знам. Чувствам само, че аз съм треньора”, завърши Почетино.

Автор: Дориан Делчев