Отборът на Тотнъм записа поражение с 0:1 от тима на Евертън в първи двубой от новата кампания. Единственото попадение в срещата бе дело на Доминик Калвърт-Люин. 

Getty Images
36 снимки


Мачът започна вяло и първата добра ситуация дойде чак в 33-ата минута. Деле Али достигна до прецизно подаване и останал очи в очи с вратаря изстреля топката към горния десен ъгъл, но Джордан Пикфорд внимаваше и демонстрира страхотен рефлекс. 

Минути по-късно новото попълнение на "карамелите" - Хамес Родригес, получи възможност да дебютира с гол, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда. 

Първата част завърши с нова възможност за "шпорите", но ударът на Мат Дохърти бе отразен от Пикфорд. 

През втората част Хамес Родригес отигра отблизо с глава, но топката прелетя встрани от вратата. 

Малко по-късно Доминик Калвърт-Люин порази тима на Моуриньо. В 55-ата минута Люка Дин изпълни перфектен свободен удар, центрирането от което бе отразено от Калвърт-Люин, чийто удар с глава влетя право във вратата на "шпорите". 

До края на срещата "карамелите" имаха още няколко страхотни възможности да покачат резултата, но не успяха да се възползват и срещата приключи при резултат 1:0 за тима на Евертън. 


Така Тотнъм се провали на старта на Висшата лига, а само след няколко дни им предстои сблъсък с Локомотив Пловдив в Лига Европа.