Тимът на Тотнъм се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на лигата след трудна победа с минималното 1:0 като гост на Бърнли. Единственото и победно попадение реализира Лукас Моура в 68-ата минута.

Първото полувреме двата тима играха доста предпазливо и положенията пред двете врати нямаше. През втората част обаче и двата отбора се разиграха.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

В 65-ата минута Джовани Ло Селсо отправи отличен изстрел, който летеше към вратата, но Ник Поуп направи прекрасно спасяване.

Само три минути по-късно Емерсон Роял центрира отдясно и сложи топката на главата на Лукас Моура, който пък прекрасно я насочи във вратата за 0:1.

Бразилецът пропусна още една добра възможност в 72-ата минута, когато отново Поуп се намеси решително, спасявайки изстрела му от дистанция.

В 79-ата минута домакините претендираха за дузпа за нарушение срещу Ашли Барнс в наказателното поле, но съдията отказа да посочи бялата точка.

В крайна сметка Тотнъм се класира за следващата фаза на турнира, докато Бърнли приключва участието си на 1/8-финалите и ще се съсредоточи в изявите си във Висшата лига.