Тотнъм продължава с колебливите си изяви в последно време. "Шпорите" записаха трети мач без победа в последните си четири битки, като сега не успяха да се справят в домакинството на опашкаря Уест Бромич Албиън. 

Всъщност, лондончани трябва да се радват, че поне взеха нещо от този двубой, защото четвърт час преди края изоставаха с 0:1. Но в крайна сметка познатият голмайстор Хари Кейн се разписа за крайното 1:1. 

Този мач започна с леден душ за домакините на "Уембли". Още с първата си атака "дроздовете" откриха. В 4-та минута Джейк Ливърмор намери със страхотен пас зад защитата Хосе Рондон, който макар и със защитник на гърба, запази хладнокръвие и с лек, техничен, но много точен удар покрай Юго Лорис в далечния му ъгъл откри - 1:0 за УБА. 

Последва мощен натиск на Тотнъм. Но с него дойдоха и множество пропуски пред вратата на гостите. Хари Уинкс изпусна невероятен шанс в 15-та минута, като ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Ерик Дайър, Хьон Мин Сон и Кристиан Ериксен не можаха да се разпишат с ударите си в следващите минути, а бившият играч на Арсенал Киърън Гибс не беше точен за Уест Бромич. 

Най-чистият шанс до почивката се откри пред Ерик Дайър, който в 41-та минута засече с глава след корнер една топка, но тя се оказа в обсега на вратаря, който се намеси подобаващо и запази статуквото. Така първата част приключи изненадващо с гол аванс за Уест Бромич. 

Домакините продължиха да са по-активни и след подновяването на играта, но натискът им така и не се материализираше. Ерик Дайър и Кристиан Ериксен не можаха да намерят целта в началните минути на втората част от изгодни положения. 

В 70-та минута Киърън Трипиър беше близо до изравняването,когато изстреля истински снаряд от границата на наказателното поле, но защитник на УБА изби. В крайна сметка крепостта на гостите рухна четвърт час преди края. 

В 75-та минута Деле Али напредна по левия фланг и центрира на близката греда, където острият му пас беше засечен с едно докосване от Хари Кейн в близкия ъгъл на вратаря и резултатът най-после стана 1:1. 

Последва мощен натиск на Тотнъм в търсене на пълния обрат. Хари Кейн беше близо до втория гол в 82-та минута, но ударът му с глава от изгодна позиция мина малко над вратата. Отново той беше близо до гола малко преди края, но не можа да намери целта и в крайна сметка този мач завърши без победител. 

След този развой "шпорите" останаха временно четвърти с 24 точки и полека-лека изпускат парата. Уест Бромич с 11 точки е точно над чертата на изпадащите, но Гари Мегсън показа, че тимът му е боеспособен. 

Резултати от ранните съботни мачове в Англия: 

Тотнъм - Уест Бромич Албиън 1:1

Кристъл Палас - Стоук Сити 2:1

Манчестър Юнайтед - Брайтън 1:0

Нюкасъл - Уотфорд 0:3

Суонси - Борнемут 0:0