Отборите на Евертън и Тотнъм направиха истински голов спектакъл, който ще се помни дълго време. В мач от 18-ия кръг на Висшата лига дватат има сътвориха един от най-резултатните двубой от началото на сезона. Футболистите на Маурисио Почетино записаха впечатляващ успех с 6:2, за да се доближат само на две точки от втория Манчестър Сити, който вчера изненадващо загуби като домакин от Кристъл Палас.

Въпреки предимството на лондончани в началните минути на срещата на „Гудисън парк“, домакините бяха тези, които откриха резултата. След грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, Евертън организира много добра контраатака, която доведе до гол в 21-ата минута.

Доминик Калвърт-Люин получи отляво и почти от аутлинията успя да върне към включилия се в наказателното поле Тио Уолкът, който от близка дистанция не сгреши.

Радостта на „карамелите“ обаче не трая дълго. Само шест минути след откриването на резултата, Тотнъм успя да изравни, а попадението бе дело на Сон Хюн-мин. Кореецът вкара красиво попадение след кошмарна грешка на Джордан Пикфорд и Курт Зума. Двамата не успяха да се разберат при една наглед лесна топка, като по този начин я предоставиха на Сон, който напираше отдясно. Футболистът на Тотнъм пое и от малък ъгъл на празна врата се разписа за 1:1.

В 35-ата минута Тотнъм удари за втори път, а този път точен бе Деле Али. Англичанинът се възползва отлично от една избита от Пикфорд топка и от близо 13 метра не остави шансове на стража на Евертън.

До почивката остана време да се разпише и голямата звезда на тима Хари Кейн. Нападателят бе най-съобразителен в наказателното поле, когато ударът на Киърън Трипиър от фаул се отби от гредата, а Кейн просто подложи крак, за да насочи топката в мрежата.

 

 

Втората част започна кошмарно за домакините, които само три минути след подновяването на играта инкасираха четвърти гол. Този път попадението бе дело на Кристиан Ериксен. Датчанинът се разписа с истинска тупалка от близо 30 метра.

 

Това обаче не бе всичко в днешния ден. Евертън надигна глава и върна едно попадение, което обаче бе крайно недостатъчно. Гилфи Сигурдсон намали за 2:4 в 51-ата минута , но Сон Хюн-мин и Хари Кейн с нови два гола оформиха крайното 6:2.

Така Тотнъм събра актив от 42 точки, на две по-малко от шампиона Манчестър Сити и шест от лидера Ливърпул. Евертън пък е 11-ти с 24 точки.