Отборът на Тотнъм постигна драматична победа над Бърнли, въпреки първоначалните очаквания за лесен успех на „Уембли“. Възпитаниците на Маурисио Почетино изстрадаха успеха си и под проливния дъжд в Лондон, като победният гол дойде в продължението на срещата. В герой за домакините се превърна резервата Кристиан Ериксен, който се появи на терена през втората част.

Мачът бе със специален привкус и за мениджъра на Тотнъм. Това бе победа номер 100 за Маурисио Почетино във Висшата лига.

Преди мача отборът на Тотнъм можеше да се похвали с цели осем мача, в които „шпорите“ не познаваха вкуса на поражението срещу Бърнли. В пет от тях лондончани записаха пет успеха.

Възпитаниците на Шон Дайш пък успяха да прекъснат през миналия уикенд серия от пет поредни мача без победа. В миналия кръг Бърнли надделя над Брайтън с 1:0.

Първият четвърт час на мача не предложи много интересни моменти, а първата интересна ситуация дойде едва в 19-ата минута, когато Лукас Моура получи добър пас от Ерик Ламела, но ударът му не сполучи.

Футболистите на домакините продължиха да пресират усилено и в 26-ата минута като че ли бяха ощетени от рефера, който не отсъди наказателен удар, след като Джеймс Тарковски изблъска Хари Кейн в наказателното поле.

Тотнъм продължи да играе много силно и да атакува постоянно, но в крайна сметка стопроцентовите положения пред вратата на гостите липсваха.

В 44-ата минута Бърнли стигна до най-чистата си ситуация през първата част. След неубедителна игра на Уго Лорис, който вместо да намери свой съотборник, пусна топката на Фил Бардсли. Той веднага центрира към Ашли Барнс, който стрела с глава, но не успя да се разпише.

През второто полувреме Тотнъм продължи да бъде по-добрият тим на терена, но късметът покриваше гостите от Бърнли.

Все пак настоятелността на момчетата на Маурисио Почетино се отплати в продължнеието на срещата. При поредната си атака към вратата на Джо Харт, Хари Кейн получи в наказателното поле и пусна пас към включилия се отляво Ериксен, който от близко разстояние разстреля вратаря на гостите.

Така Тотнъм събра актив от 39 точки и остава на третата позиция във временното класиране. Бърнли пък е само на две точки от зоната на изпадащите във Висшата лига.