Тотнъм успя да излъже Уотфорд, печелейки с 1:0 във втори сблъсък от съботната програма на 21-вия кръг във Висшата лига. След много пропуски за състава на Тотнъм и упорита игра на "стършелите", Давинсон Санчес успя да се извиси над всички и да отбележи единственото попадение в мача. 

23 снимки

Във втората минута още "стършелите" стигнаха до първи шанс, след като Еманюел Денис беше изведен на стрелкова позиция, но ударът му попадна в ръцете на Юго Лорис. 

"Шпорите" категорично поеха притежанието върху топката в следващите минути и в 17-та минута Пиер-Емил Хойберг се оказа на стрелкова позиция, но изпрати топката над вратата на Бахман. Нови две минути след това Хари Кейн успя да отправи точен удар, но без проблем за немския страж. В 26-а минута и Серхио Регилон принуди Бахман да се намесва решително. 

В 31-а минута дойде и най-доброто положение за гостите. След грешка при изнасянето за Уотфорд Кейн се оказа на отлична стрелкова позиция, но неговия шут мина малко встрани. 

В началото на второто полувреме отново започна натискът на Тотнъм и Кейн принуди Бахман да спасява след удар от 30 метра. Само 3 минути по-късно обаче Джош Кинг принуди Лорис да спасява с вещина. В 58-а минута Джош Кинг стреля с глава след ъглов удар, но не сполучи.

Голът продължи да убягва и на двата състава и в 67-та минута Хюн-Мин Сон се размина с топката на точката на дузпата пред вратата на Уотфорд. В 72-та минута Сон беше изведен на отлична стрелкова позиция, но опитът му беше париран от Бахман. В 84-а минута "шпорите" отново създадоха суматоха пред германския страж, но по чудо не се стигна до гол. 

В крайна сметка Тотнъм успя да изстрада своя успех. В шестата минута на добавеното време се стигна до статично положение, а Хюн-Мин Сон качи топката на главата на Давинсон Санчес, който размаза топката от броени метри във вратата на Бахман за крайното 1:0. 

Уотфорд - Тотнъм 0:1

0:1 - Хари Кейн (90+6)

Ето и съставите на двата тима:

Уотфорд: Бахман, Трост-Еконг,  Сиералта, Каткарт, Масина, Сисоко, Сема, Куцка, Лоуза, Кинг, Денис;

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Дайър, Санчес, Регилон, Хойберг, Скип, Емерсон, Сон, Кейн, Моура;