Тотнъм надви Арсенал с 2:0 и така се класира за полуфиналите на Купата на Лигата на Англия. Този успех се яви своеобразен реванш за „шпорите“ спрямо големия им съперник за поражението с 2:4 във Висшата лига в началото на декември.

Головете на „Емирейтс“ отбелязаха Хьон-Мин Сон в 20-ата и Деле Али в 59-ата минути.

„Артилеристите“ бяха по-активният отбор в срещата. Тимът, воден от Унай Емери създаде немалко опасни положения пред вратата на Тотнъм, а на два пъти и гредите се оказаха „помощници“ на гостите. Междувременно, съставът на Марисио Почетино показа по-висока ефективност, като при две от по-добрите си атаки топката се оплете в мрежата на Петър Чех.

Арсенал упражни натиск в началните минути на срещата и до 12-ата домакините спретнаха две нелоши атаки. Първо в 8-ата минута Аарън Рамзи получи на границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от левия стълб. 4 минути след това Хенрих Мхитарян овладя прецизно подаване в пеналта и се нагласи да стреля. Пауло Гасанига обаче извади на показ котешкия си рефлекс и отрази опита му.

Първата любопитна ситуация пред вратата на „топчиите“ дойде в 20-ата минута. Бен Дейвис успя да достигне до едно центриране в наказателното поле и да насочи топката към долния десен ъгъл. Петър Чех обаче бе добре позициониран и отрази без особени затруднения.

Минута по-късно „шпорите“ поведоха. Хьон-Мин Сон получи много находчиво извеждащо подаване от Деле Али и напредна отдясно, като с изстрел леко под диагонал прати топката в долния десен ъгъл Чех за 1:0.

В заключителните минути на първата част Аарън Рамзи засече центриране в пеналта, а Гасанига отрази, като топката се отби в десния стълб.

След почивката Тотнъм можеше да удвои аванса си в 55-ата минута.Кристиан Ериксен изпълни директно фаул, като завъртя коварно към десния ъгъл, но топката бе избита от стража.

В 59-ата минута „шпорите“ удариха втори път по големия си съперник. Деле Али получи чудесен пас от средата на терена, поведе си и нахлу в пеналта, където майсторски прехвърли Чех за 2:0.

Малко след това, в 61-ата минута Александър Лаказет пое добро подаване в пеналта, но изстрелът му срещна левия стълб.

Една от звездите на Тотнъм Деле Али бе уцелен с бутилка с вода от феновете на Арсенал в 73-ата минута. Халфът бе край тъчлинията, когато бе ударен в главата с въпросния предмет, като бе видимо разгневен от случилото се и дори направи жест, свързан с текущия резултат на мача, към запалянковците. Всичко приключи с кратък разговор между Али и рефера, след който страстите бяха успокоени.

В 83-ата минута Кристиян Ериксен опита точния си мерник, но Чех внимаваше и извади топката, която летеше под напречната му греда.

Така Тотнъм се класира за полуфиналите, където място намериха и Манчестър Сити, Челси и Бъртън.