Отборът на Тотнъм стигна до победа с 3:2 при гостуването си на Борнемут по изключително драматичен начин. “Шпорите” губеха с 0:2 до 57-ата минута след две попадения на Кийфър Мур. Райън Сесеньон намали, а Бен Дейвис изравни в 73-ата минута. В добавеното време резервата Родриго Бетанкур донесе успеха на лондончани.

Guilliver/GettyImages
52 снимки

Кийфър Мур откри за домакините в 22-ата минута, след като Маркъс Таверние го намери с хубав пас в наказателното поле. Мур не се затрудни да изпрати топката във вратата. Отборът на Антонио Конте не намери отговор през първото полувреме, а в началото на втората част нещата се влошиха за "шпорите".

Адам Смит демонстрира страхотната си техника в 49-ата минута, отправяйки красиво високо центриране дълбоко в наказателното поле на гостите, а  там Кийфър Мур успя да го превърне в превъзходен гол. Той насочи топката под напречната греда.

Тотнъм се съвзе след второто попадение и започна малко по малко да натиска. В 57-ата минута Пиер-Емил Хойберг пусна пас към Райън Сесеньон, който си освободи пространство за удар и стреля по земя. Топката се озова във вратата, след като се отби и в гредата.

В 73-ата минута Бен Дейвис засече центриране от ъглов удар, перфектно изпълнен от Иван Перишич. Дейвис прати топката във вратата на Борнемут и върна равенството. Тотнъм показа характер и хъс за пълен обрат, който постигна в добавеното време на мача.

След няколко добри възможности, първо за Сон в 77-ата минута, по-късно и за Пиер-Емил Хойберг в 84-ата минута на двубоя, до гол се стигна в добавените минути на мача. "Шпорите" стигнаха до обрата благодарение на Родриго Бетанкур, който стреля с глава след добре изпълнен корнер, но ударът му бе блокиран, след това обаче отново стигна до топката и я прати във вратата.

След този успех отборът на Антонио Конте се доближи на три точки от лидера Манчестър Сити.

В друг двубой от Висшата лига Брентфорд и Уулвърхямптън си разделиха по точка. Бен Мий изведе Брентфорд напред в резултата в 50-ата минута, а Рубен Невеш моментално отговори и възстанови равенството в 52-ата минута на двубоя. Уулвс остават на 18-то място в английския шампионат само с 10 точки след 13 мача, а Брентфорд се намират на 11-ата позиция с 15 точки.

Кристъл Палас надви Саутхемптън като домакин с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Одсон Едуард в 38-ата минута на мача. Кристъл Палас са на 10-то място във Висшата лига, а "светците" са на 16-та позиция с 12 точки от 13 мача.