Тотнъм постигна важна победа в битката си за място в Шампионската лига следващия сезон. "Шпорите" надделяха с 4:0 в домакинството си на последния в класирането Хъдърсфийлд и продължават с пълни сили битката за Топ 4. 

Тази битка беше решена с два бързи гола в средата на първото полувреме. Виктор Уанияма и Лукас Моура нанизаха попаденията преди почивката, а в заключителните моменти на двубоя бразилецът се разписа още два пъти, за да оформи и хеттрика си, и крайния резултат. 

Лондончани започнаха този мач без контузените си големи звезди Деле Али и Хари Кейн, а третият ас в предни редици Хьон Мин Сон остана резерва. Очакванията бяха те да имат затруднения в предни позиции поради тази причина, но те не се оправдаха. 

Тотнъм започна с атаките от самото начало, макар че в първите минути нямаше много ситуации. Уанияма и Фернандо Йоренте изпуснаха изгодни положения за тима си в тези моменти, докато Ерик Дурм имаше опция за Хъдърсфийлд, но не се възползва от нея. 

Този натиск на домакините нямаше как да не даде резултат и те откриха в 24-та минута. Тогава Виктор Уанияма направи страхотен пробив, преодоля и вратаря на "териерите" и накрая мушна топката в опразнената врата. 

Само три минути след това всичко приключи. Муса Сисоко нахлу до наказателното поле и пусна страхотен извеждащ пас за Лукас Моура, който с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря щеше да скъса мрежата и удвои преднината на тима си. 

Интересното е, че почти веднага Хъдърсфийлд можеше да се върне в мача, когато Йон Станкович се озова на стрелкова позиция, но ударът му прелетя на сантиметри встрани от вратата. Муса Сисоко, Кристиан Ериксен и Фернандо Йоренте пропиляха изгодни ситуации, а изстрелът на испанеца прелетя само на сантиметри от гредата и беше много опасен. 

Така почивката дойде с два чисти гола аванс на домакините. Веднага след почивката Йоренте пак се озова на стрелкова позиция, но ударът му срещна напречната греда. Двата тима понамалиха оборотите в минутите след това, преди да се развихрят отново след 70-та. 

Първо в 73-та минута Бен Дейвис се озова на хубаво положение да се разпише, но ударът му не притесния вратаря на "териерите". В 80-та минута гостите бяха близо до намаляването на резултата, като тогава изстрел от пряк свободен удар на Жуниньо Бакуна беше избит в напречната греда от Юго Лорис. 

Още в ответната атака "шпорите" можеха да утроят аванса си. Тогава Кристиан Ериксен излезе сам срещу вратаря, отправи опасен изстрел, но топката рикошира в крак на противник и в крайна сметка се отклони от гредата. 

Но хубавата игра на Тотнъм даде резултат в нови две попадения. Първо в 87-та минута Ериксен с прекрасен пас намери Лукас Моура и неговият удар беше неспасяем - 3:0. До края на мача остана време за бразилеца да оформи и хеттрика си. 

Това се случи в 93-та минута, когато влезлият като резерва Хьон Мин Сон с невероятен пас намери южноамериканеца зад защитата и неговият удар беше безпощаден, за да бъде оформено крайното 4:0 и да се сложи и точката на спора след тази ситуация. 

Така лондончани събраха 67 точки на третата позиция, но може да бъдат изместени от нея от Челси в неделя. Хъдърсфийлд пък си остава със скромните 14 точки на дъното на класирането и отдавна на всички е ясно, че изпада.