Отборите на Арсенал и Тотнъм ще се опитат да отмъкнат централния бранител на Ливърпул Джо Гомес, който обмисля напускане поради малкото си игрово време. 

Гомес пристигна на "Анфийлд" през 2015-а година от състава на Чарлтън, смятан за един от най-добрите таланти на Англия на поста централен бранител. Той успя да се наложи като титуляр до Върджил ван Дайк в началото на миналия сезон, но след серия травми в края на кампанията беше извън строя. 

В началото на тази кампания той отново е измъчван от контузия в глезена, която позволява на Жоел Матип да окупира позицията редом до ван Дайк. Лимитираното игрово време, даже и когато е здрав обаче, кара младият бранител да обмисля смяна на отбора в търсене на възможност за попадане в състава на Англия за Евро 2020. 

Английските медии предават, че основният кандидат за подписа на бранителя са севернолондонските конкуренти Арсенал и Тотнъм. И двата тима имат спешна нужда от подсилване в тази зона на терена и Гомес е виждан като перфектната цел. 

Ливърпул обаче ще има възможност да изисква доста гоялма цена за англичанина, след като той има договор с клуба до 2024-а година.