Тотнъм е все по-близо до третата позиция в Премиършип. "Шпорите" взеха безпроблемно домакинството си на Уотфорд от последния мач в 36-ия кръг с 2:0 и дишат във врата на Ливърпул в спора за бронза. 

Деле Али откри резултата преди почивката, а след нея Хари Кейн удвои и в крайна сметка това се оказа и крайният резултат. А с попадението си Кейн се доближи само на четири зад лидера в голмайсторската листа Мохамед Салах. 

Мачът на "Уембли" започна с натиск на домакините, защото трябваше да си подпечатат мястото в Топ 4. И затова малко повече от четвърт час след началото поведоха в резултата по доста нелеп начин. 

Тогава вратарят на "стършелите" Орестис Карнезис трябваше да улови с лекота една топка при лековато центриране, но я изпусна и позволи на Хари Кейн да я бутне към Деле Али и той на почти празна врата откри резултата. 

Няколко минути след това гостите можеха да изравнят резултата. В 26-та минута Андре Грей излезе сам срещу Юго Лорис след грешка на защитата, но би право в тялото на Юго Лорис и пропиля страхотното положение. 

В края на полувремето се развихри истинска буря пред вратата на "шпорите". В 44-та минута те се отърваха от попадение в мрежата си, като първо удар на Ричарлисон беше избит от Йорис, а при добавката Абдулайе Дукуре не успя да преодолее френския страж. 

Така почивката дойде при гол аванс на Тотнъм. А малко след нея интригата умря окончателно. В 48-та минута Хари Кейн реализира 27-ия си гол за сезона, след като защитата на Уотфорд проспа присъствието му в наказателното поле при две центрирания и той се разписа за 2:0. Асистенцията беше на Киърън Трипиър. 

Впоследствие домакините имаха още няколко шанса, но ги пропиляха, а за "стършелите" неточни бяха Ричарлисон и Крейг Каткарт. В 68-та минута всичко можеше да свърши окончателно, но ударът на Ян Вертонген срещна гредата. 

Две минути след това Ричарлисон пропиля пореден шанс за Уотфорд, а минута по-късно гол на Тотнъм беше отменен. Той беше дело на Хари Кейн, но реферите вдигнаха засада и бяха прави да го сторят. 

В последните секунди на двубоя двата тима продължиха да си разменят крошета, като Муса Сисоко изпусна в 90-та минута, а в продължението Андре Карийо на два пъти пропиля невероятни положения и в крайна сметка не успяха да се разпишат. 

След тази развръзка Тотнъм е четвърти със 71 точки, на една зад Ливърпул, но и с мач по-малко. Важното е, че "шпорите" са с 5 повече от петия Челси. Уотфорд е 13-и с 38 точки, на шест над опасната зона.