Деян Кулушевски ще пропусне мача на Тотнъм у дома срещу Евертън от Висшата лига в събота заради контузия в слабините, заяви мениджърът на лондончани Антонио Конте. 22-годишният халф не е играл за "шпорите" от миналия месец, когато получи травмата по време на паузата за двубоите на националните отбори. 

"Смятам, че трябва да бъдем по-търпеливи с Кулушевски. Не трябва да поемаме глупави рискове. Имаме да играем доста мачове от днес до началото на ноември. Все още не се знае кога ще се завърне на терена. В такива ситуации е важно да вземем под внимание усещането на самия футболист", коментира Конте пред медиите в петък. 

Шведският национал пропусна последните четири двубоя на Тотнъм във всички турнири. Все още има възможност Деян Кулушевски да бъде напълно възстановен за мача на Тотнъм като гост срещу Манчестър Юнайтед на 19 октомври.

Отборът от Северен Лондон се намира на трето място в класирането във Висшата лига, а Антонио Конте очаква труден двубой срещу Евертън.

"Играхме само преди два дни и това ни изтощава психически. Евертън е много добър отбор, с класен мениджър. Те показват изключителна стабилност, особено в отбрана", каза още италианският специалист.      

По-рано през седмицата Тотнъм победи с 3:2 у дома Айнтрахт Франкфурт в двубой от Шампионската лига.