Полузащитникът на Арсенал Лукас Торейра ще изтърпи наказание от три срещи, след като не успя да спечели обжалването на червения си картон срещу Тотнъм, предаде Press Association Sport.

Уругвайският национал се появи на почивката по време на Дербито на Северен Лондон на ,,Уембли“ в събота и бе изгонен от главния съдия Антъни Тейлър в добавеното време на двубоя, след като закачи опасно Дани Роуз, въпреки че игра с топката.

След решението на Футболната асоциация на Англия, Торейра ще пропусне дербито с Манчестър Юнайтед на „Емирейтс“ в неделя, като няма да вземе участие и в домакинския мач с Нюкасъл на 1 април и гостуването на Евертън на 7 април.

Двубоят между Тотнъм и Арсенал завърши при равенство 1:1, след като Юго Лорис спаси дузпа в последната минута, бита от Пиер-Емерик Обамеянг. По-рано в мача Хари Кейн бе възстановил паритета, когато „шпорите“ получиха противоречива дузпа.

Арсенал се завръща в действие в четвъртък вечер за първия осминафинален сблъсък срещу Рен от турнира Лига Европа. Торейра ще бъде на разположение на мениджъра Унай Емери за двубоя с французите, тъй като наказанието му важи само за срещите от Висшата лига, но нападателят Александър Лаказет ще пропусне мача с Рен, след като бе изгонен в първия двубой срещу БАТЕ Борисов от 1/16-финалите на надпреварата. /БГНЕС