Легендата на Арсенал Тони Адамс разкритикува лондонския клуб за подписването с крилото Уилиан.

Бразилецът премина на "Емирейтс" през лятото, след като договора му с Челси изтече, подписвайки контракт с много изгодни условия с "артилеристите".

Адамс е разочарован от този трансфер и смята, че бившият мениджър на отбора Арсен Венгер никога не би поканил 32-годишния Уилиан на "Емирейтс".

"По мое мнение, това говори за техния мързел при окомплектоването на състава. В момента има големи въпроси за това как е преминал този процес. При Арсен Венгер наблюдавахме удивителни играчи и удивителни принципи. Той би намерил млад играч. Арсен дори не би обсъждал Уилиан. Той щеше да прецени, че нападател на възраст над 30 години просто не може да демонстрира желаното ниво, така че този трансфер би бил немислим при него. Налице е препоръка на агент. За Уилиан това беше най-лесния вариант - тригодишен контракт и работата е готова. Мисля, че това говори за много лоша работа в Арсенал. За играч като Уилиан да нанесе само един удар в 12 мача... Иска ми се да изкрещя: Чакай, пусни Уилок на терена". При нас се върна Мартинели. Има други варианти", заяви Адамс пред Stadium Astro.