Халфът на Арсенал Томас Партай вероятно няма да играе до края на сезона. Това разкри мениджърът на отбора Микел Артета.

28-годишният национал на Гана беше ключов играч на Арсенал през сезона, но се контузи при загубата от Кристал Палас с 0:3 преди седмица.

"Новината е, че той няма големи шансове да играе до края на сезона", каза испанецът пред репортерите.

Контузията на Партай се прибавя към тези на Киърън Тиърни, който е с травма на коляното, и десния бек Такехиро Томиясу, който също е извън строя от месец януари насам.

Арсенал бе изпреварен от Тотнъм в класирането след загубите от Кристъл Палас и Брайтън, но има мач по-малко от градския си съперник. На тима му остават 8 мача до края на сезона, като до края на месеца ще играе срещу Саутхямптън, Челси и Манчестър Юнайтед.
"Моментът не е идеален и знаехме, че едно от ключовите неща към края на сезона е да имаме колкото се може по-пълен състав", каза Артета. "Имаме проблеми с Партай и Томиясу, но трябва да продължим да се борим", добави той.
Капитанът на Арсенал Александър Лаказет пропусна тренировките през седмицата, но Артета се надява той да е на линия за гостуването на Саутхямптън.
"Той има лични причини и не мога да ги коментирам. Ще видим дали ще е готов. Има голяма вероятност да е така", каза още Микел Артета.