По всичко личи, че дните на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед са преброени. Норвежкият специалист не успява да се справи с големите очаквания на „Олд Трафорд” и не изключено съвсем скоро да се стигне до мениджърска промяна.

Според медиите в Англия, ръководството на „червените дяволи” вече усилено работи по намирането на наследник на Солскяер, а всички в щаба на клуба са единодушни, че това трябва да бъде младият специалист Юлиан Нагелсман.

В момента Нагелсман е наставник на германския РБ Лайпциг, а това може да се окаже проблем за англичаните. Лайпциг е един от най-добре подсигурените финансово клубове в Германия и едва ли специалистът ще струва евтино на Юнайтед.

 Специалистът, чийто прякор е „Малкия Моуриньо” направи завидна кариера до този момент, въпреки че в момента е едва на 32 години. Нагелсман прекратява футболната си кариера на 20 годишна възраст заради множество контузии. Оттогава той се заема с треньорството и определено жъне сериозни успехи. Нагелсман бе наставник на голямата изненада Хофенхайм, когато бе едва на 28 години. Той се превърна в най-младият треньор в историята на Бундеслигата.

Договорът на специалиста с РБ Лайпциг е до лятото на 2023 година.

В същото време Оле Гунар Солскяер изпитва сериозни трудности на кормилото на Юнайетд. Тимът записа най-слабия си старт в първенството в последните 30 години, като в момента „червените дяволи” заемат незавидната 12-та позиция с актив от 9 точки след осем кръга във Висшата лига.