Ерик тен Хаг вероятно няма да може да разчита до края на сезона на един от най-постоянните играчи на Манчестър Юнайтед - Люк Шоу. Неприятната новина все още не е потвърдена официално от клуба, но според информация на "Дейли Мейл" английският национал е получил рецидив на контузията на крака, която имаше.

Шоу беше заменен на почивката на мача с Астън Вила, след което обаче започна като титуляр срещу Лутън през уикенда и напусна принудително още в края на първата част. 28-годишният футболист пропусна три месеца в началото на сезона заради проблем в бедрото, а сега прогнозата е, че няма да играе и в последните 13 мача от сезона. Това е сериозен удар за амбициите на отбора да се пребори за четвъртото място в Премиър лийг.

Шоу трудно ще бъде заместен, защото Манчестър Юнайтед върна през януари Серхио Регилон, който бе привлечен под наем, за да запълни дупката в тази зона заради отсъствието на Шоу и Маласия. Линдельоф и Амрабат също бяха използвани на позицията, но без особен успех. С контузия е и централния бранител Лисандро Мартинес.