Легендата на Арсенал – Тиери Анри, вярва, че Юрген Клоп е взел правилното решение да се оттегли като мениджър на Ливърпул в края на сезона с цел да запази здравия си разум. Бившият голаджия от Франция смята, че изискванията към елитните мениджъри са станали толкова големи, че натискът става твърде голям.

Към този момент Клоп е най-дълго служещият мениджър във Висшата лига, следван от Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, но има нарастващи опасения, че продължителното водене на клуб води до бърнаут (бел.ред – прегаряне).

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Говорейки в ролята си на анализатор за CBS Sporots, Анри каза: „Пеп беше в Барселона и взе година отпуск. Клоп е в Ливърпул и сега спира. Шави е в Барселона, той също спира. Това са три големи клуба. Обикновено това е мечтана работа, а те приключват. Това ви разказва историята за оттеглянето му. Натискът е огромен – всеки говори, социални мрежи и какво ли още не. Трудно е да си мениджър и на никой да му пука за теб. В един момент трябва да се погрижите за себе си“, каза Анри.

„Разбирам добре феновете и всички замесени, включително журналистите. Не мислете само за себе си как ще липсва Клоп за вас и за Ливърпул. Знаем това, но знам, че семейството му е липсвало на него, свободното му време, разумът. Когато научих новината си казах: „Браво на теб, човече“.

През миналата седмица мениджърът на Тотнъм Хотспър – Ангелос Постекоклу, каза, че според него клубовете трябва да предоставят услуги за подкрепа към треньорите поради повишените изисквания.