Една от футболните легенди на Арсенал Тиери Анри коментира представянето на тима в мача от първия кръг във Висшата лига. "Артилеристите" победиха с 4:3 Лестър.

"Някой може да определи победата над Лестър като еволюция или революция, но аз ще го нарека застой. Гледах играта, знаех както ще стане. Всеки път, когато топката се владееше от Лестър, очаквах попадение, същото може да се каже и за Арсенал. Вкарваш 4 гола и получаваш 3. Когато играеш с трима защита, много неща зависят от опорните халфове и ако те не пресират, но проблемите в защита остават. Така, аз не видях промяна в играта на Арсенал от миналия сезон", коментира нападателят.

"В първия кръг Тотнъм и Манчестър Юнайтед победиха на нула, а титлата е логично да бъде спечелена от отбор, който не пропуска много голове. Трябва Арсенал да се промени. Не става само с опорните халфове, които да тичат в наказателното поле, дублирайки функциите на крилата, да понякога те могат да реализират попадение, но целта е да си вършат работата в отбраната и халфовата линия", допълни той.